14 April 2011

FOOD QUEST PART 3 (KL & UPM SERDANG)

 NODDLE STATION 
(MidValley)




yang atas tu Fried Maggi with Prawn, serius sedap wo, terasa perencah dier sebati dengan maggi

yang bawah tu Mi Wantan (Chicken), sedap dier nyer gumpalan bebola ayam, lembut and enak, sup dier pun boleh tahan, cuma... sayur dier berkilat, BESAR, saya takmau makan sayur tu haha





KEDAI JEPUN KAT FOOD COURT 
(MidValley)




sos kicap hitam tu penting, yang bagi sedap nasi ni,ok time to gaulgaul nasi ni..





yeah mari makan, itadakimasu!





BAKSO SRI SERDANG 
(GERAI DEKAT PINTU KECIK UPM)






bebola daging dier mang pure daging tapi lembut and terasa lemakmanis bila gigit, sup dier rasa boleh tahan, tapi satu je kelemahan, banyak nya sos cili akak ni letak >_<

 hehe maybe next time i should try without sos, the sos really menutup rasa mihun bakso ni and jejas rasa sup ni sikit, hehe overall puas hati la dengan harganya, sangat puas hati





PUTRA FOOD COURT 
(UPM)


ok jom makan tauhu bakar! =D







actually first takut gak nak makan, sbb tauhu, bg saya tauhu = tawar hohoho

tapi kawan i dari johor tu blanja, dier kata kat johor banyak, kat KL susah betul na cari tauhu bakar, so bila dapat tau Putra Food Court ada jual tauhu bakar, dier terus belikan utk bg kami rasa


rupanya MEMANG SEDAP, huhu puas hati gak la, kuah dier rasa macam kuah rojak, and tauhu dier punya kerangupan di luar dan kelembutan di dalam sangat terasa sedap bila digigit












huhu tapi kuahnya sangat pedas, sampai naik ke telinga, ye telinga akan rasa mcm ditarik tarik sbb pedas, hehe kawan i dari johor tu kata "ini boleh kata tauhu bakar yg sedap, kuah dier pekat, kacang dier pun sebati, tauhu dier pun dibakar rangup"

"cuma kalau kurang sikit pedas mesti lagi sedap"

Tips nak enjoy makan pedas: makan dengan aiskrim












aiskrim dah la murah RM1 je, sedap pula tu. Dalam aiskrim vanilla ni ada byk kepingan2 coklat, wah macam aiskrim mewah, tapi murah je. satu kewajiban makan kat Putra Food Court mesti beli aiskrim.


oh sangat nikmat bila lidah tgh pedas pedas tu kita mam aiskrim, uuh pedas reduce to zero


lepas tu sambung mam tauhu bakar yg amat pedas tu, pastu cepat2 mam aiskrim, uuh feelingnya~





 wah aiskrim dier sampai ke hujung pun ada lagi, berbaloi kan ^^

hoho so what can i say

len kali saya post pasal food quest kat buffet MAEPS pula =3 see ya






4 comments:

nelly said...

lapar ni !!

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

haha order la pizza

HerNameIsSha said...

singgah tengok makan sedap2..
lapar dah.

thx folow yeah.

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

hihi sama sama , yeah lapar dah~ adui