16 July 2011

SIFAT PISCES GIRL- PISCES STORY PART III

Baca untuk suka suka =)


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
Dulu saya pernah suka suka buat kajian, persamaan bulan lahir dengan perangai. Dalam kajian tu saya perasan cuma beberapa bulan je yang hampir semua yang lahir dalam bulan tu mempunyai sifat yang sama. Dan PISCES salah satu darinya. =D enjoy~!
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~


TENTANG GADIS PISCES


TARIKH LAHIR
Antara 19 Feb hingga 20 Mac


TARIKH PALING KUAT PERSAMAAN
14 MAC hingga 20 MAC


TARIKH YANG ADA PENGARUH PISCES
21 MAC hingga 1 APRIL



+SIFAT GADIS PISCES+



~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
Pisces gadis yang berprinsip, secara sedar atau tak, setiap pisces girl mesti ada prinsip hidup sendiri, dan mereka takkan buat sesuatu melanggari prinsip hidup dorang, takkan
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
Pisces girl sangat sukakan kenangan (picture contohnya), but only dengan yang tersayang
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
Seorang gadis pisces dilahirkan untuk menjadi penggoda yang hebat
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
Jika seorang gadis pisces mula memujuk seorang lelaki, mustahil lelaki itu dapat menentang pujukan itu
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
"Be yourself" - Ingat kata kata ni jika anda nak ngorat seorang awek Pisces
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
Gadis pisces tidak akan mendesak kekasihnya menjadi lelaki terbaik, tetapi pisces girl akan menerima kekasihnya seadanya, dan dia seboleh bolehnya mahu lelakinya menjadi diri sendiri
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~




~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
Kamu sangat sangat susah untuk melihat pisces girl menangis teresak esak di depan kamu
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
Pisces girl hanya mengalir air mata di tempat paling selamat baginya
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
Walaupun pisces ialah bintang pecinta (lover) tapi adalah perkara biasa seorang gadis pisces tidak mempunyai pakwe... mungkin kerana jika mereka start kapel, lelaki itulah pakwe nya buat selamanya
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
Pisces girl akan selalu kacau pakwe dier - sengaja atau tidak sengaja
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
Bila duduk, fikiran Pisces girl mula melayang pikir macam2, so jika anda menegur seorang pisces girl, mereka akan kelihatan terpinga pinga terkejut sambil kata "hah, apa? apa?"
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
Tetapi jika pisces girl sedang mendengar anda bercakap, dia akan dengar dengan sungguh2 dan mula menganalisis setiap bait bicara anda
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
Pisces girl ialah girl yang paling memahami perasaan orang lain
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~




~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
Most pisces girl suka dimanjakan kekasihnya
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
Jika disuruh pilih antara hubby busy kerana nak bg dier hidup mewah dengan hubby sentiasa ada di sisi, Pisces girl cenderung untuk memilih hubby ada di sisi
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
Pisces girl pendendam, tapi dia pemaaf, walaupun dia pemaaf dia takkan melupakan org tu
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
Berbeza dengan Pisces Lelaki, Pisces Girl lebih suka jika orang yg ta puas hati dengan dia mai jumpa dia depan depan dan cakap direct, tetapi Pisces Lelaki pula ta suka orang mai kritik depan depan
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~
Pisces girl seboleh boleh na yakinkan semua orang tentang "Takde Sapa Boleh Fahami Pisces"
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~






+APA YANG PERLU ANDA AMBIL BERAT JIKA KEKASIH ANDA PISCES GIRL+


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~



"Be yourself"



+First, sentiasa layan sifat manja dorang, dan jangan sesekali abaikan dorang+



+Second, cuba identify prinsip hidup dorang+



+Third, jangan buat pisces girl risau, jangan



+And yg paling penting, anda kena anggap macam awek pisces anda dah takde sapa sapa lagi kat dunia ni selain anda, so elakkan untuk tidak reply msg dier atau ta angkat call dier, jangan buat macam tu, itu seksaan kejam kat awek pisces anda



+AMARAN: Jika anda break dengan gadis pisces, kemungkinan ex-piscesgirl kamu ni takkan hilang begitu sahaja dalam hidup kamu, dengan magiknya dorang boleh jadi bestfriend kamu pula



+Kalau kamu kapel dengan pisces girl, petanda yang baik kalau awek pisces kamu citer pasal masalah peribadi (relationship dgn kwn2 or famili) kat kamu, tetapi petanda buruk kalau dia asyik senyum kat kamu time dia ada masalah besar dan tak bgtau kamu apa apa


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~






+ANDA TIDAK SESUAI UNTUK KAPEL DENGAN PISCES JIKA+


Sebenarnya, pisces bintang yang pandai sesuaikan diri. So jika awek anda pisces, dia kemungkinan akan mengubah diri dia mengikut cara anda, tapi... tapi lebih baik jika anda tahu nature of pisces girl. Untuk kegembiraan si dia juga.


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~

~Anda tidak sesuai kapel dengan pisces girl jika anda suka tinggal2 kan awek anda bila anda nak keluar dengan kawan kawan, tanpa mesej dia apa apa




~Anda ta sesuai kapel dengan pisces girl jika anda ingat ta penting pun angkat call awek, terutama jika anda pikir ala awek bukan bini, kawan kawan lg penting




~Anda ta sesuai kapel dengan pisces jika anda selalu tegur dier, kritik dier, marah2 dier




~Anda ta sesuai kapel dengan pisces girl jika anda kejarkan duit dan ingin rumah besar, atau dalam pikiran anda, jika aku kaya, awek aku confirm hepi, then anda silap




~Anda ta sesuai kapel dengan pisces girl jika anda mengkompleks kan lagi keadaan




~Anda ta sesuai kapel dengan pisces girl jika anda ta dapat 'tanggung kesedihan' pisces




~Anda sangat ta sesuai kapel dengan pisces girl jika anda ta paham kenapa dia akan kadang2 ungkit kisah silam dia. Pisces always embrace past.

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~



Apapun ^^ macam my sis pernah cakap dalam blog dier - Don't compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.

Tapi hope artikel ni boleh bagi sedikit hiburan, atau insight macam mana na memahami pisces girl

Ok cheer! ~(^_^)~





+ENTRIES SAYA YANG LAIN BERKAITAN PISCES+










5 comments:

^^ said...

betoi ijat betoiii, alya suka semuaa :)

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

^_^ glad u like it sis,


hope pasni owg dapat tulis pasal bintang lain pula

Umedia Network said...

Nice entry!!!
kami sudah follow blog anda. Follow blog kami balik eh. Terima kasih.

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

aha, ok dear

Nur Suria Abd Rashid said...

OMG..sangat betol semuanya..pandainya kamu...