18 May 2011

BLOG ANDA DISERANG MALWARE? nikbir09.ws?


Jangan risau, saya ada jalan penyelesaiannya.

Hari tu blog adik saya kena serang malware. So saya taleh masuk blog dier. So saya pun pikir idea macam mana nak repair, so ini langkah langkahnya


First kenal pasti nama malware tu, so di sini nikbir jadi punca

So hafal nama malware tu (copy paste SEBAHAGIAN nama malware tu)

Kemudian pi ke DESIGN 

Then ikut langkah2 dalam pic bawah~klik utk large size





Kat find box tu taip nama malware tadi (paste SEBAHAGIAN nama malware tadi)






Selesai, skang blog adik saya sudah pun elok =)

SUKADUKAJANTUNGHEMPEDU



20 comments:

^^ said...

eh eh eh ehhhh, maluuu.. =,="

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

yeke, mau owg delete entry ni ta?

Bella Bell said...

wahhh...nice tip..hehe.. :D

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

=) saya cuma na menolong

.:Farah Liyana:. said...

i was here :D

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

ah =D i saw u

_iezrah! said...

waaa..hebatnye.. tq tok tips ini...

_iezrah! said...

waaa..hebatnye.. tq tok tips ini...

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

sama sama ^^ na menolong je

hudaspongee said...

awk , saya tak fhm :(

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...
This comment has been removed by the author.
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...
This comment has been removed by the author.
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

=o korang, baru saya perasan, nikbir ni serang bahagian kod save ur energy

Anonymous said...

Tq2!!! Lebih baik takyah "save energy kalau dapat malware.kekeke

kechik kewchik said...

nseb baek jumpa cara nak buang malware nie , makaseh sangat sangat .

Aifa said...

tak jadi =(

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

eyh, meh saya tgk kenapa, add me fb www.facebook.com/airadium

Budak Baik said...

hi.. saye dah byk kali try tips ni.. tapi tk jumpe pon dlm HTML blog saye.. sedangkan malware tu mmg nikbir09.ws . tolong saye. saye dah buntu ni..

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

try tgk kat widget, kalau ada, buang widget tu,

or maybe some picture in ur blog diambil dari web yg kena nikbir, so delete that pic, and upload pic tu balik

or try check dekat mana mana (any area) yg boleh letak html code, such as Ur Post (entries), or comments

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

and sorry sgt lmbt balas, i baru open balik blog ni