31 July 2012

DELIRIUM - Review NOVEL Berskala

What if love were a disease?


Ketika dunia menemui vaksin untuk menghilangkan Cinta, dan Cinta dianggap Penyakit Berjangkit Membawa Maut, mahukah LENA jatuh cinta, mampukah dia?



~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~




Well basicnya, cerita ni pasal LENA, yang baru 17 tahun, hidup time masyarakat ditakutkan dengan penyakit cinta. So semua orang, termasukla LENA, takut giler jatuh cinta. 


Well =3 rasanya kita dah boleh agak, dia akan jatuh cinta. TAPI, hah, cerita ni ada sweet touch dier. Orait, lets see the BARS



~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~


Keunikan


75% !!

Ahah! Dunia tanpa cinta, nak bayangkan pun tak sanggup~ Ok, cerita ni unik dari segi environment, pemikiran orang time tu, and dilemma karekter dalam novel ni

~+~+~+~+~+~+~+~+~

Cliche level


40%

Actually, I like cliche dalam novel ni. Cliche yang terpaksa wujud. Well at least cerita ni ada twist =3

 ~+~+~+~+~+~+~+~+~


Characters


60%

Ada sorang yg menarik dalam citer ni, nama dier Hana. Well hero cute and both Lena and hero ada masa silam yang menarik.

 ~+~+~+~+~+~+~+~+~


 Klimaks level


80% !!

Haha takleh citer, kang terkasi spoiler~ well... ada dua kali klimaks

~+~+~+~+~+~+~+~+~


Emotion level


30%

Well~ I paham dilemma Lena/Hana/hero, tapi ntah, emosi tu tak sampai. "Should I cry? Part ni sepatutnya kelakar ke?"

~+~+~+~+~+~+~+~+~


Cute level 


50%

Haha soooo korea~ betul, awal awal novel ni macam citer korea lak.

~+~+~+~+~+~+~+~+

Hope korang enjoy this review ^^ 


Thanks



8 comments:

I wong (依之汉) said...

*spoiler alert*

KueKoci said...

haha

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

=p bwek

tirahzairi said...

alaaa....xberapa minat sangat baca novel....huhuhu

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

haha well ^^ mcm tu tgk la movie yg diadabtasi dari novel

best gak yg tu =D

Nelly The Strange said...

hahaha . . terbaik !

lama da nelly tak jenguk sini !

:)

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

waah =( even i pun dah lama tak jenguk blog sendiri

依之汉 said...

When will the undead risen again? Miss to see you blog again.